Meny

5 for måneden: SEPTEMBER

Hvordan gjøre klar høstgarderoben når det fortsatt er litt sommer igjen? Vi har valgt oss ut 5 favoritter for september med fokus på tidløse og anvendelige basics av høy kvalitet.

September er over oss og høsten er i gang. Vi trekker innover, både i hjemmet og inn i oss selv. Det er tiden for å få oversikt, se over, organisere og få orden i det man har. For eksempel ved å rydde i klesskapet. Legge bort det som ikke hører sesongen til, gi litt kjærlighet til plaggene som behøver det, finne frem ullkåpen igjen og forberede høstgarderoben.

Vi i JF Curated elsker de plaggene og produktene som bare alltid funker, uavhengig av sesong, vær, anledning eller humør. Plaggene som gjør deg glad når du åpner klesskapet, trygg på at de kan følge deg år etter år. De som gjør overgangen fra sommer til høst til lettere.

SHE-halskjede // Yoster

Yosters ambisjon og visjon er å skape strukturelle smykker som man kan knyttet seg til, føle seg styrket av å bære, og en dag ønske å gi videre. Og det synes vi er så fint! Halskjedet SHE er håndlaget og produseres i Tel Aviv, og kommer i gullbelagt sølv eller i sølv. Dette er et skikkelig go-to halskjede, som alltid kan gi den ekstra edgen et antrekk kan trenge, samtidig som det er klassisk, tidløst og i seg selv nesten et kunstverk. Yoster lager også flere fantastiske og chunky chains, øredobber og ringer med struktur og skulpturelle kvaliteter.

Kort trenchcoat i økologisk ull // BITE Studios

Svenske BITE Studios lager plagg som er i så god kvalitet at man blir glad av å ta på de. Denne jakken er inspirert av den klassiske trenchcoaten, som man allerede vet at funker. Dobbelltkneppet, med stormlapp, ekstra ryggstykke, skulderklaffer og stropper på armene, alt en jakke skal ha av spennende søm – samtidig som den passer til alt. Denne jakken er perfekt tilpasset de kjøligere dagene, sydd i økologisk Meltonull, med tett struktur og god tyngde som vil holde deg varm i månedene som kommer. Passformen er også lett oversized så det finnes plass til en tykk genser under på de kaldeste dagene. Også er den så KUL!

Ullgenser med flettedetalj // BITE Studios

Du vet den ene ullgenseren som løser alle verdensproblemer. I alle fall føles det sånn når man skal kle på seg en høstkald mandagsmorgen. Skulderdetaljene på denne genseren er helt fantastiske, voluminøse og helt riktige akkurat nå, samtidig som de gir denne genseren den unike fordelen av å være et basicplagg som fremdeles skiller seg ut. Den passer perfekt til alt fra vide jeans, fasongnære skjørt, avslappede slacks eller skreddersydde dressbukser. Den er tung og myk i kvaliteten og er laget i 80% GOTS sertifisert ull, 15% alpakka og 5% nylon – noe som gjør at den holder fasongen og strukturen enda lengre. Også denne fra BITE Studios.

Blomstre krokøredobb // Hyrv

Det er viktig å holde på sommeren en liten stund til, og den nydelige gule, eggeplommefargede ravstenen i disse øredobbene kan hjelpe oss med det. Estiske Hyrv produserer på bestilling, og har fokus på skulptur. Blossomkolleksjonen er, som navnet tilsier, inspirert av bugnende blomsterbuketter, og alle piecesene fra kolleksjonen kan kombineres med hverandre for å forsterke den effekten. Øredobbene er små og nette, og skikkelig anvendelige, samtidig som de er en herlig liten fargeklatt som kan løfte et helt vanlig antrekk på en grå septemberdag. Sjekk ut hele kolleksjonen her.

Økologisk silkeskjorte // BITE Studios

Den klassiske skjorten behøver ikke være hvit. Denne klassiske drømmen av en lys khakigrønn silkeskjorte er ren i snittet og har en rett fasong som både er anvendelig og flatterende på de fleste. Fargen lar seg kombinere med både monokrome og mer fargesterke plagg, og den litt oversized passformen og de lange mansjettene gir skjorten særpreg uten at det påvirker plaggets varighet. Ikke bare er silke helt nydelig rett mot huden, men det er et fantastisk materiale som er luftig og lett alene om sommeren, og fungerer isolerende og varmende i lag på lag til høst og vinter. Prøv å kombinere skjorten over en tynn pologenser i myk ull for eksempel!

Hold deg oppdatert

Nei takk