Meny

Curated by: Charlotte Dos Santos

Vi inviterte den talentfulle musikeren, soul- og jazz-vokalisten og låtskriveren Charlotte Dos Santos til oss i JF Curated - for å snakke om kunsten, livet og mote, og for å kuratere sine JF favoritter og dele av sine beste stiltips.

Vi beundrer Charlotte. For musikken hun lager, men også for stilen og personligheten hennes som empatisk, følsom, sta og vandrende menneske. Hun reiser mye og har stadig en fot i ulike land og kontinenter, men er spesielt knyttet til sine brasilianske røtter. I mote inspireres hun av ukonvensjonelle former og bevegelse, og smaken og stilen er som en humørring, som hele tiden skifter farge. Men hun hater å fryse og elsker komfort, også er hun født i fiskenes tegn – og er dermed avhengig av komfortable sko.

Genser: BITE Studios
Øredobber: Yoster

JF: Hei Charlotte! Hvor holder du til om dagen?
Charlotte: Akkurat nå er jeg i Oslo, men jeg veksler mye mellom Oslo og London for å planlegge den nye releasen. Da spiller jeg litt på festivaler og gjør shoots og presse som leder opp mot det. Har også gledet meg til å slippe nyheten om at jeg akkurat har signert med nytt plateselskap!

JF: Hvordan blir musikken din til, og hva er viktig for deg når du lager musikk?
Charlotte: Først og fremst trenger jeg opplevelser, og jeg må for eksempel reise og få mulighet til å hele tiden få utvikle meg slik at jeg aldri stagnerer. Kreativiteten min er veldig spontan, men jeg kan ofte kjenne at det leder opp mot at jeg snart skal lage noe. Det er som en slags omveltende og nesten overveldende følelse. Jeg er også et veldig følsomt menneske, og kan produsere materiale av å investere følelsene mine nok i et tema. Ellers trenger jeg ro, mitt vante skriveutstyr og et keyboard i selve skriveprosessen.

Kjole: BITE Studios

JF: Har du noen tanker om hvem du ønsker å være for de som lytter til musikken din?
Charlotte: Jeg liker at folk kan lage sitt eget bilde av hvem de ønsker at jeg skal være – og på den måten ha det forholdet til meg som de har behov for. Så lenge det er positivt da, det håper jeg jo. Det viktigste er at jeg kan være meg for meg selv, det tok litt tid for meg å finne ut at det også var helt ok – å bare være den man er. Nå er jeg ganske kompromissløs på det.

JF: Hva er viktig for deg når det kommer til mote?
Charlotte: Jeg blir fort fascinert av form og bevegelse, og synes at litt mer ukonvensjonelle former kan være veldig spennende. At det kan utfordre tanken om hva som er «riktig». Ellers er det selvfølgelig viktig at det passer den det skal være på, at fasongen og formen er flatterende. Jeg merker også at så lenge jeg vokser som person og også som musiker, så endrer også smaken min seg. Nesten som en humørring som skifter farge!

Jeg synes også det er både veldig gøy og viktig å finne frem til de mindre og uavhengige designerne. Det at noen har sittet med noe som et skoleprosjekt – og så kan jeg ha det på meg og bruke det – det er så unikt og morsomt! Så gleder jeg meg veldig til dagen jeg kan bruke haute couture, selvfølgelig, men det blir nok ikke helt enda.

Kåpe/showpiece: Eline Dragesund

JF: Hva er det første du legger merke til ved en person?
Charlotte: Aura, utstråling og energi. Øynene sier så mye – de er jo vinduene til sjelen!

JF: Hvordan tenker du når du kler deg?
Charlotte: Jeg er en sånn som først og fremst tenker komfort, i alle fall til hverdags. Jeg hater for eksempel å fryse! Der nekter jeg å gå på kompromiss og vil heller være varm. Når jeg kler meg for scenen må jeg tenke på bevegelse, hvordan jeg kan puste og bevege meg best mulig.

JF: Har du et plagg i garderoben din som alltid fungerer, uansett vær, humør eller lignende?
Charlotte: Nei, jeg kler meg stort sett etter humøret. Og så er jeg er så glad i det som er unikt, og har derfor nesten bare vintage, second hand eller plagg fra norske, uavhengige og mindre designere i klesskapet. Når det kommer til vintageklær så går det ofte mer på flaks enn funksjonalitet, og da er jo allsidighet litt vanskelig. Det sitter kanskje kjempefint på kroppen men passer ikke til været. Også er jeg ikke typen som kun har sort i klesskapet for eksempel.

Kåpe: Maja Stabel
Øredobber: Yoster
Kåpe: Maja Stabel
Øredobber: Yoster

JF: Hva vil du si om de produktene du har plukket ut fra JF Curated?
Charlotte: Komfort er jo en nøkkelfaktor og vil alltid være utgangspunktet. Jeg faller ofte for klær som kan brukes til alle anledninger, hverdags, fest og event. Som silkekjolen fra BITE, som også rett og slett skilte seg ut og fanget blikket mitt. Dessuten liker jeg å utfordre plaggene litt, kanskje bruke de annerledes enn det som er ment. Det ga plaggene jeg valgte ut muligheten til.

Settet med skjørt og jakke i ull-tweed fra Ingrid Pettersson ga meg den perfekte Clueless, 90s-viben som jeg elsker. Man føler seg sofistikert og velkledd, dessuten er det ull! Varmt! Og så er det så fint med todelte sett som både kan brukes sammen og hver for seg. Kåpen fra Maja Stabel valgte jeg på grunn av den fantastiske fargen, fasongen og stoffet, samtidig som den var veldig flatterende på meg. Nå som høsten her kan en kåpe som den redde hele årstiden for meg som fryser lett.

Jakke i tweed: Ingrid Pettersson
Skjørt i tweed: Ingrid Pettersson (kun i butikk)

JF: Hvordan forholder du deg til mote og bærekraft?
Charlotte: Jeg eier jo som nevnt nesten bare vintage eller second hand. Mye fordi jeg prøver å være bevisst når jeg handler, men også fordi jeg elsker unike ting. Jeg synes det er vanskelig med fast fashion, og at selv mote som er mer high end kan ha samme produksjonsforhold og kvalitet som billigkjedene. Så jeg prøver så godt jeg kan, men det er selvfølgelig vanskelig. Jeg synes kvalitet er kjempeviktig, og er så glad for a jeg kom over JF Curated og har lært å se alle mulighetene. Det å se at det skjer en forandring blir jeg så inspirert av.

JF: Hvilke tre typer plagg er dine favoritter?
Charlotte: Der er jeg så kjedelig! Jeg har aldri hatt verken en favorittsang eller favorittrett. Enten er jeg skikkelig ubesluttsom eller så bare liker jeg så mye forskjellig. Men, det jeg er mest glad i er kanskje smykkene mine, de vil jeg alltid sette pris på. Og komfortable sko – jeg er født i fiskenes tegn så jeg MÅ ha komfortable sko. Så bruker jeg de heller til de går helt sønder.

Trenchcoat i lin: BITE Studios
Kjortel: Eline Dragesund
Bukse: Veja Kocarik

JF: Hva drømmer du om?
Charlotte: Som barn drømte jeg om å bli musiker eller popstjerne. Det er jo veldig konkret. Nå drømmer jeg om å få lov til å fortsette å drive med musikk. Ellers er det mål jeg har satt meg – som å kjøpe et hus eller en leilighet. Jeg drømmer også om at jeg alltid vil ha den driven og ilden i meg til å forsøke å gjøre forandringer i verden, at jeg ikke bli for komfortabel i min egen situasjon.

JF: Har du en hjertesak?
Charlotte: Jeg er halvt brasiliansk og har veldig sterk tilknytning til Brasil og Amazonas. Min oldemor var av urbefolkningen, noe jeg føler har satt sine spor også i meg. Naturen og regnskogen, stammer og forskjellige urbefolkninger er definitivt en hjertesak for meg. Ellers er jeg opptatt av mennesker, og håper jeg når jeg har fått mer fotfeste kan gjøre noe for å hjelpe andre. For eksempel ved å undervise.

Kjole: BITE Studios

JF: Hvis du kunne endre en ting med verden, hva ville det være?
Charlotte: Herregud, det er så mange ting! Jeg skulle definitivt ønske at en av de sterkeste følelsene vi hadde var empati. Jeg tror mangel på empati er roten til de fleste problemene vi har.

JF: Hva hadde verden klart seg fint uten?
Charlotte: Trump, Bolsonaro, penger. Jeg synes et byttesystem hadde vært fint. Og mygg?

JF: Når er du på ditt beste?
Charlotte: Når jeg er i Brasil, eller når jeg er på et nytt, varmt sted. Når jeg står på scenen, eller når jeg er med mine kjære. Jeg elsker de små øyeblikkene og samtalene man har mellom mennesker, for eksempel mellom eldre og unge. Spesielt når man ikke ser hverandre så ofte. Jeg er helt avhengig av familie, og er veldig opptatt av å prøve å holde familien samlet.

Dessverre har jeg ikke fått vært nok i Brasil de siste årene, men det nye albumet mitt er en slags hyllest til bakgrunnen min som norsk og brasiliansk. Derfor skal jeg forsøke å få til å spille inn en musikkvideo der til en av låtene, der jeg også synger på portugisisk.

Kjole: BITE Studios
Øredobber: Yoster

JF: Hvilke av dine egne låter er dine 3 favoritter?
Charlotte: Låtene som kommer på neste album er jeg virkelig helt besatt av – min nyeste singel som kommer i oktober og som heter «Harvest Time» er hittil høyest oppe. Ellers er låtene «Move On» og «Red Clay» fra albumet mitt «Cleo» favoritter!

JF: Hva er din favorittplass på kvelden i Oslo?
Charlotte: Fuglen, OsloVelo og Torggata Botaniske.

JF: Hva er ditt siste Google-søk?
Charlotte: Eihei-Ji tempelet jeg besøkte i Japan i fjor vår. Jeg jobber nemlig med noe spennende i Japan akkurat nå som jeg gleder meg veldig til å dele!

Genser: BITE Studios

JF: Hvilke ord tror du du bruker mest?
Charlotte: «Jeg elsker deg», «jeg må ha kaffe», «produksjonsverdi», «når er deadline», «amazing».

JF: Hva er din guilty pleasure?
Charlotte: Ru Pauls Drag Race. Not guilty though!

JF: Hva provoserer deg?
Charlotte: Ignoranse, giftig maskulinitet, mangel på empati, rasisme, megalomani (hei Trump og Kanye West).

JF: Hva gjør deg glad?
Charlotte: Kjærlighet, omtenksomhet, musikk, dyr, natur, vin, sjøen, mat, dans, fellesskap.

Takk, Charlotte!

 

 

 

 

Hold deg oppdatert

Nei takk